Plugg-tips!

Det känns som om det är det enda jag skriver här på bloggen, att nu ska jag plugga. Jag menar, kollar man min blogg så verkar det som om att plugga är det enda jag gör! När det egentligen är något jag gör alldeles för sällan! Tänker ofta att jag ska det, bloggar om att nu ska jag göra det... sedan... fastnar jag på facebook. Eller så börjar jag kolla på serier eller något! Men jag öppnar ju i alla fall boken! Det borde ju räknas... Eller? 
 
Men trots att det händer alltför sällan... Så händer det ju såklart att jag pluggar! Så jag tänke ge er mina bästa tips på hur man pluggar, en del kanske känns uppenbara andra kanske är nya! Skriv gärna vad du tycker om mina tips eller kommentera ett eget, jag behöver alltid nya! 
 
 
1. Post-it lappar! 
Dessa godingar är så underbara! Rätt så lätta att skriva på, ger din tråkiga bok lite färg och ger dig dessutom något att göra medans du läser!
 
Jag brukar använda dessa mest i biologin och kemin då det är dessa ämnen jag oftast får läsläxor i. Men du kanske läser mycket i din historia, religon eller samhällskunskapsbok? Detta funkar såklart till allt! Medans du läser tänker du ju förhoppningsvis efter över det du läser, hittar du något du känner att det kanske kommer på prov? Då tar du fram din färgglada post-it lapp, skriver ner det! Du får då en paus i ditt läsande, reflekterar ännu en gång över det du skriver eftersom du måste själv forma meningen och skriva ner det du lärt dig på lappen! Superbra! Det är sedan mycket lättare, och roligare, att plugga när du du bara kan bläddra ibland dina fina lappar!
Fördelen med att skriva på lappar i boken och inte i ett separay block är att du bara kan kolla på den sida lappen redan sitter om det är något du vill veta mer om! Superenkelt!
 
2. Mumsig morot?
En form av lockelse för att du ska plugga! Något som du äter undertiden! Det behöver inte alls vara onyttigt, det håller ju inte i längden! Men något du verkligen gillar! 
 
3. Skriv ordlistor!
Jag vet! Finns det något, allvarligt, något!? Tråkigare än att plugga glossor? Nej, jag vet! Det suger. Men det måste bara göras, så skriv din egen ordlista på de ord som är svåra!
Jag brukar skriva mina ordlistor på datorn och sedan skriva ut ett papper. Är det många och svåra ord (som när man ska lära sig 46 (URTRÅKIGA) grundämnen på en vecka, så skriver gör jag en form av ett memory! Supernördigt, jag vet! Men, det hjälper! Tro mig. Du gör så här, klipp ett papper i massa bitar och ta en bit. På lappens ena sida skriver du ett svårt ord, på den andra sidan skriver du dess förklaring! Gör detta på en massa lappar, men med olika ord såklart. Sedan lägger du ut alla lappar framför dig och vänder på dem samtidgt som du säger vad som kommer stå på andra sidan! Du kan sedan lägga bort de ord du lär dig fort och fortsätta öva på resten! Så bra! 
 
Det var allt så länge! Glöm nu inte berätta era bästa pluggtips! Kram! :D